Windows 8

In acest tutorial nu o sa va prezint un sitem de operare ci o sa vorbim despre o noua varianta de windows despre care a inceput sa se discute din ce in ce mai mult pe internet,dar care mai dureaza pana la o lansare oficiala sau cel putin o versiune beta.Nu este o greşeală, nu este vorba de Windows 7 ci de succesorul lui. Nu are încă un nume oficial dar toata lumea spune ca se va chema Windows 8.
Chiar dacă Windows 7 este în centrul atenţiei, de la lansarea oficiala , cu puţin noroc peste vreo 4 luni, deja încep să apară primele informaţii despre viitoarea versiune de Windows.
Deocamdată doar zvonuri şi speculaţii. Un anunt facut chiar de Microsoft pe site-ul lor de joburi, în urmă cu ceva timp, caută inginer software şi spune “ca in curand vor face imbunatatiri mari la Windows 8”.
Singura informaţie legată direct de sistemul de operare este că Windows 8 va fi însoţit de un nou sistem de fişiere. Odată cu Vista, ar fi trebuit să îşi intre în rol un sistem de fişiere numit WinFS. Acesta ar fi trebuit să ajute sistemul de operare în gestionarea fişierelor pe baza metatag-urilor. Au trecut mai bine de doi ani de când a fost lansat Vista, iar despre sistemul de fişiere WinFS nu s-a mai auzit nimic. Poate el este cel care va fi gata odată cu Windows 8.
Data de lansare este estimată a fi 2012 sau poate 2013, dar optimiştii şoptesc pe la colţuri de 2011.

Ne punem întrebarea firească: de ce s-au apucat aşa de repede de succesorul lui Windows 7, poate că şi acesta va avea soarta lui Vista sau chiar vor pune în practică ameninţarea de a veni pe piaţă cu un nou Windows la fiecare 2-3 ani?Deja ai aparut pe internet softulete Windows 8 transformation pack,dar personal nu le-as incerca inca pentru ca nu stiu cat de sigure sunt sau daca produc erori pe sitemul de operare.

Windows 8 vine cu o serie de caracteristici noi si cu o interfata reproiectata. Chiar daca va fi apropiat ca interfata grafica de Windows 7, vor fi schimbari importante la GUI  (Graphical User Interface). In Windows 8 apar modificari ale barei de activitati (Taskbar), meniului de Start (Start Menu), Windows Explorer, ecarnului de boot (Boot Screen) si al celui de logare user (User Login Screen).Daca aveti comentarii,noutati sau idei de tutoriale nu ezitati sa ne scrieti pe rubrica de comentarii.Intre timp va invit sa urmariti videoclipul de mai jos si sa va prezentati parerile despre urmatorul windows.Vizionare placuta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: