Cum se construieste o baza de date

In acest tutorial o sa vorbim despre construirea unei baze de date in vederea instalarii platformei wordpress.Am mai vorbit si in tutorialele anterioare despre transferul de fisiere prin FTP (File Transfer Protocol) prin intremediul browserului sau cu ajutorul clientului Filezilla.Astazi nu o sa vorbim despre serverul Filezilla si o sa ne referim la cele doua servere Apache si MySql,pe care o sa le folosim pentru a gazdui un site pe calculatorul propiu.Bineinteles ca daca sunteti hotarati sa va construiti un site nu trebuie sa il tineti neaparat pe calculatorul de acasa (va dati seama ca ar trebui sa tineti calculatorul nonstop pornit pentru a fi online),ci puteti sa il puneti fie pe un spatiu de hosting gratuit (la care o sa aveti anumite limite si restrictii,inclusiv reclama fortata pe site),fie sa va achizitionati un domeniu si un spatiu de hosting pe care trebuie sa le platiti ( aici aveti mai multe avantaje,spatiu de stocare nelimitat,posibilitatea de a adauga reclama si sa fiti platiti pentru asta,dar despre acest subiect o sa vorbim intr-un tutorial viitor).

Pentru a porni cele doua servere amintite mai sus trebuie sa deschideti Xampp-control si sa dati click pe Start in dreptul serverului Apache si MySql,avand la fiecare in parte cate un buton de Admin (administrare) cu ajutorul caruia puteti intra si seta pe fiecare in parte.

Pentru a construi o baza de date aveti mai multe posibilitati,dar eu o sa va prezint pe cea mai simpla:deschideti un browser,iar sus in bara de navigare scrieti dupa cum urmeaza „http://localhost/phpmyadmin/” ,unde localhost poate fi inlocuit cu ip-ul vostru si phpmyadmin este fereastra care va permite sa construiti baza de date,apoi dati enter si se incarca pagina.Meniul din fereastra phpmyadmin se poate schimba si in romana,pentru cei care nu se descurca cu limba engleza.In pagina phpmyadmin aveti o casuta in dreptul careia scrie creeaza o baza de date ,unde trebuie sa scrieti numele bazei de date pe care vreti sa o creeati (in tutorial i-am spus wordpress pentru a intelege mai bine,dumneavoastra puteti sa ii puneti orice nume,nu are importanta) ,apoi dati un click pe Creeaza si gata vi s-a creeat baza de date.Dupa ce ati creeat baza de date dati click pe Drepturi de acces ,unde o sa va puneti un username si o parola,apoi ii acordati privilegii bazei de date la fel cum este indicat in tutorial (username-ul,parola si privilegiile sunt necesare atunci cand o sa instalam baza de date).Odata finalizati  acesti pasi nu mai ramane decat sa descarcam WordPress si sa il instalam,ceea ce o sa prezentam in tutorialul urmator.

Acestea fiind spuse va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos,iar daca aveti intrebari sau idei de tutoriale scrieti-ne pe rubrica de comentarii si o sa va raspundem in cel mai scurt timp.Vizionare placuta!

Anunțuri
Comments
2 Responses to “Cum se construieste o baza de date”
  1. Adrian spune:

    Salut am si eu o problema am urmat toti pasii pana acum . Deci toate serviciile imi ruleaza. MySQL , Apache si Filezilla. Dar cand trebuie sa scriu in browser http://localhost/ nu imi da pagina de la xampp. Imi spune doar atat „It works” nu mai stiu ce sa fac cred ca am urmat tutorialul de la inceput de 3 ori si tot aceasi chestie imi da. Da mai putea ajuta ti-as ramane recunoscator.

  2. Adrian spune:

    sa rezolvat erau instalate 2 versiuni de apache.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: