Cum se face un site in WordPress-prezentare generala

In acest tutorial o sa vorbim despre cum putem face un site in WordPress si o sa prezentam cateva detalii de baza din fereastra de administrarea siteului,acesta fiind unul dintr-o serie de tutoriale despre cum se face un site si despre WordPress.Despre instalare am vorbit intr-un tutorial anterior pe care va recomand sa il vizionati.Folosirea platformei WordPress este relativ usoara,avand lejeritate in utilizare,ceea ce va da posibilitatea sa va construiti un site fara prea multe cunostinte de programare web,bineinteles in timp o sa dobanditi experienta si o sa invatati lucruri noi si probabil o sa faceti si performanata.

Pentru inceput toate modificarile pe care le aducem siteului nostru le facem din fereastra de administrare,in unele cazuri putem folosi si un client FTP ca sa punem diverse fisiere pe site,dar despre asta o sa vorbim in alt tutorial.Ca sa intram pe fereastra de administrare WordPress o sa scriem in bara de navigare din brawser adresa „http://localhost/wp-admin/” ,unde localhost poate fi inlocuit cu adresa siteului daca il tinem pe un spatiu web si wp-admin este pagina de administrare WordPress.Interfata din care o sa administram siteul nostru este destul de simpla si intuitiva,iar mai jos o sa va explic cateva detalii despre aceasta.

Atunci cand deschidem fereastra WordPress avem in partea stanga mai multe butoane care se refera la diferite aspecte ale siteului nostru;iar pe centru un sumar al articolelor,paginilor,categoriilor,cuvintelor cheie si comentariilor de pe site,cu optiuni de editare pentru fiecare in parte.

Mai jos o sa va prezint fiecare buton impreuna cu cateva detalii despre fiecare in parte.Am ales sa va prezint in scriere optiunile in limba romana,deoarece cred ca multi o sa descarcati WordPress in limba romana.Primul buton este panoul de control in care avem absolut toate setarile si optiunile pe care le putem face pentru site.Al doilea buton este cel care ne permite sa editam,stergem,adaugam articole noi pe site, impreuna cu etichetele (cuvintele cheie) si categoriile pentru fiecare post in parte.Butonul media ne permite sa gestionam libraria media din siteul nostru,la care putem sa adaugam fisiere video,mp3,jpg si multe altele.Al patrulea buton ne permite sa gestionam legaturile din siteul nostru catre alte siteuri.Butonul pagini ne permite sa editam,stergem sau sa adaugam pagini la siteul nostru.Al saselea buton ne permite sa gestionam comentariile pe care o sa le primim pe site,putem scrie,sterge,raspunde la ele dintr-o interfata foarte usoara.De la butonul aspect avem posibilitatea sa facem mai multe operatiuni:sa schimbam tema sau aspectul siteului nostru;sa adaugam si sa activam diverse widget-uri despre care o sa vorbim intr-un tutorial viitor;sa editam tema siteului nostru in functie de tema si alte optiuni pe masura ce siteul creste.Despre module o sa vorbim de asemena intr-un tutorial viitor.De la butonul utilizatori o sa putem adauga administratori pa siteul nostru,iar butonul utilitare ne permite sa importam sau sa exportam diferite utilitare din site.

Ultimul buton este cel de setari,in cadrul caruia se gaseste  mai multe setari dar eu o sa le desciu pe cele mai importante dintre ele.Prima setare este cea de scriere si ne permite sa ne alegem o descriere a siteului,ne prezinta adresa url a siteului si ne permite sa setam o data si un format de data pentru site.Cea dea doua setare este cea de sciere si de aici putem seta optiunile de scriere de pe site.A treia setare este cea de citire de unde putem seta ce anume sa se afiseze pe pagina principala,cate articole sa ne apara pe ea,la fiecare articol in parte ce sa ne apara (intreg textul sau un rezumat) si setul de caractere folosit pentru site pe care va sfatuiesc sa il lasati default.

Cam acesta a fost rezumatul setarilor si optiunilor din wordpress,cu detalii suplimentare o sa revenim in alte tutoriale.Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialele video de mai jos,iar daca aveti intrebari sau idei de tutoriale scrietine pe rubrica de comentarii si o sa va raspundem in cel mai scurt timp.Vizionare placuta!

Anunțuri
Comments
6 Responses to “Cum se face un site in WordPress-prezentare generala”
 1. hawaiior spune:

  Am si eu 2 bloguri doar ca sunt de la blogger:) http://www.tvonline77.blogspot.com si http://www.upssfilme.blogspot.com daca iti poti da o parere despre ele sau ce sa mai fac la ele, mersi mult.

 2. Am selectat in a treia setare sa apara rezumat articolele dar nu functionea. Am scris si in rubrica rezut de sub fiecare postare un rezumat dar degeaba. Din ce cauza ar putea sa fie probleme?

 3. Parker spune:

  Destul de Ok tutorialul, ai putea explica si despre Fantastico Deluxe, care are integrata functia WordPress, cat si despre plugins, si despre cum poti crea un CMS cu wordpress.

 4. retxed222 spune:

  Cum pot sa imi schimb imaginea pe care este scris titlul blogului, sau sa pun un banner cu un titlu formatat de mine? Multumesc!

 5. cristi spune:

  Esti cam bici…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: