Mozilla Firefox-cel mai rapid si mai sigur brawser

In acest tutorial o sa vorbim despre un brawser foarte sigur si foarte utilizat de catre foarte multi utilizatori de internet.Este vorba despre Mozilla Firefox pe care il puteti descarca gratuit de pe internet .Instalarea lui este destul de simpla si nu necesita alte setari suplimentare.

Mozilla Firefox este un brawser web gratuit dezvoltat de Fundatia Mozilla.Firefox este al doilea brawser ca numar de utilizatori,dupa Internet Explorer de la Microsoft,fiind folosit de aproximativ 30% din utilizatorii internetului.

Firefox are multe facilitati cum ar fi navigatul cu file,un sistem impotriva phishingului si al spyware-ului,o facilitate de gestionare a descarcarilor,etc.

Este foarte configurabil-se pot adauga extensii facute de catre dezvolatatori independenti,gama de extensii este deja foarte larga,fiind disponibile aproape doua mii de extensii de diferite facturi.Printre cele mai populare extensii se numara NoScript (opreste rularea scripturilor daunatoare);Foxy Tunes (controleaza media-playerele);StumbleUpon (se ocupa de descoperirea websiteurilor) si Down ThemAll (care ofera facilitati pentru descarcarea de fisiere).Un alt avantaj este acela ca ne putem instala in cadrul brawser-ului diverse teme in finctie de preferinte si nevoi,ceea ce il face si mai customizabil.

Faptul că Firefox are mai puţine probleme de securitate cunoscute decât Internet Explorer este adesea folosit pentru a convinge oamenii să schimbe Internet Explorer cu Firefox. Spre exemplu, The Washington Post a anunţat în 2006 că pentru Internet Explorer, de la descoperirea unei probleme grave de securitate şi până la rezolvarea ei printr-un update au trecut 284 de zile; pentru Firefox această perioadă a fost de doar 9 zile.  De altfel un studiu al Symantec a arătat în septembrie 2006 că deşi Firefox avea mai multe vulnerabilităţi de securitate decât alte browsere, ele au fost corectate într-un timp mult mai mic decât la celelalte browsere.  Mai târziu, Symantec a clarificat articolul, spunând că Firefox are în continuare mai puţine probleme de securitate decât Internet Explorer.  Firefox 2 avea pe 28 martie 2008 are doar patru vulnerabilităţi de securitate, nici acestea foarte grave. Acestea vor fi cu siguranţă rezolvate (dacă nu cumva au fost deja) într-o versiune ulterioară. Cea mai gravă a primit de la Secunia rating-ul „less critical” (mai puţin critic).  Internet Explorer avea la aceeaşi dată opt vulnerabilităţi de securitate, cea mai gravă primind rating-ul „moderate critical” (moderat) de la Secunia.

Acestea fiind spuse va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos,iar daca aveti intreberi sau idei de tutoriale scrieti-ne pe rubrica de comentarii.Daca doriti sa faceti parte din echipa GENERALPC ne puteti scrie in rubrica Contact sau la adresa de mail generalpc@hi2.ro.Vizionare placuta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: