Opera-un brawser din ce in ce mai bun

Opera este o suita internet ce finctioneaza pe multiple sisteme de operare.Aceasta suita contine:brawser web,client e-mail si de stiri,agregator de stiri,carte de adrese,client IRC,gestionar de descarcari si un client BitTorrent.

Opera este dezvoltat de Opera Software în Oslo, Norvegia. La baza acestui browser se află motorul de afişare numit Presto, care a fost licenţiat de parteneri de afaceri precum Adobe şi a fost integrat în Adobe Creative Suite. Browser-ul Opera este liderul mondial pe telefoane mobile, smartphone-uri şi pe PDA-uri, deoarece foloseşte tehnologia proprie Small Screen Rendering. Opera este folosit şi pe platforme iTV. Opera poate fi controlat prin voce (browser multi-modal), fiind rezultatul unui parteneriat cu IBM.

Mai jos o sa enumeram cateva detalii si capabilitati ale acestui brawser pe care nu le-am putut aminti in tutorial.

-Client BitTorrent simplu,integrat in brawser,orientat spre utilizatorii incepatori.

-Blocaj continut.Acesta permite utilizatorilor sa aleaga ce imagini si ce aplicatii sa nu mai apara pe un site.Astfel se pot elimina banerele publicitare de pe siteuri.

-Previzualizare file (tabs).Atunci cand mauseul este deasupra unei file ,imaginea micsorata a site-ului apareautomat.

-Widgets.Aplicatii web ce ruleaza in afara ferestrei aplicatiei principale.

-Setari individuale per site.

-Abilitatea de a adauga motoare de cautare in Opera pe baza unui camp de text pe fiecare pagina.

-Editare de text imbogatita (rich text editing-WYSIWYG).

-Comenzile din tastatura au fost redefinite pentru a fi mai similar cu cele din Internet Explorer.

-Urmatoarele tehnologii web au fost implementate:XSLT, XPath, Web Forms 2, TLS 1.1. şi SVG 1.1 Basic. De asemenea, există suport parţial pentru CSS 3 Selectors şi CSS 3 User Interface.

Întotdeauna când porniţi Opera se porneşte o sesiune nouă. Aceasta este salvată periodic într-un fişier în timp ce rulează astfel încăt atunci când închideţi Opera (sau se blochează şi este necesară repornirea forţată), puteţi reveni la navigarea paginilor exact acolo unde aţi rămas data trecută. Sesiunile pot fi salvate separat pentru a fi reîncărcate chiar şi pe computere diferite. Această capabilitate păstrează chiar şi istoricul de pagini vizitate în fiecare fereastră.

Instalarea brawser-ului se face foarte usor,iar descarcarea lui se face in mod gratuit dupa cum este aratat si in tutorialul de mai jos.

Acestea fiind spuse va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos,iar daca aveti intrebari sau idei de tutoriale ne puteti scrie pe rubrica de comentarii.Cine doreste sa faca parte din echipa GENERALPC ne poate contacta pe rubrica Contact sau la adresa de mail generalpc@hi2.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: