Prezentare Mandriva linux

In tutorialul de astazi o sa facem o scurta prezentare a distributiei de linux de la Mandriva. Pentru a intelege mai bine ,cei care vad prima data acest tutorial va sfatuiesc sa urmariti tutorialul despre instalarea Mandriva unde sunt prezentati toti pasii,fie ca este borba despre VirtualBox sau despre calculatorul real.

O sa incepem cu modalitatea de a schimba tema utilizata.O cale rapida de chimbare a temei este sa facem click dreapta pe spatiul de lucru (descktop) si sa dam click pe Apparence Setting.Dupa ce am apasat pe acest buton o sa ni se deschida o ferastra din care putem face mai multe schimbari.Pentru a schimba o tema apasam pe butonul Theme si o sa ni se deschida o fereastra drop-dawn din care putem alege tema dorita,dand Apply si Ok.Din aceasta fereastra ne putem alege de asemena un alt wallpaper pe care il putem seta sa arate asa cum ne place.

In coltul din stanga jos avem un buton pe care daca il accesam putem intra in aplicatii.Mandriva vine instalat cu o serie de softuri,la fel ca si Ubuntu (despre care avem o serie de tutoriale).Tot aici avem un buton de instalare sa inlaturare a programelor (un fel de control panel) de unde putem adauga softuri pe sistemul nostru de operare sau putem elimina softuri.Din butonul Mandriva Linux Control Center avem o suita de optiuni pentru sistemul nostru legate de sofware management,online administration,hardware,network si internet,sistem,network sharring,local disks,security sii boot.

Din butonul ConfigureYour Desktop avem iarasi o gramada de setari cu ajutorul carora ne putem configura spatiul de lucru.De aici ne putem alege culoarea ferestrelor,fontul,numarul de spatii de lucru,etc.

Acestea fiind spuse va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos,iar daca aveti intrebari,nelamuriri sau idei de tutoriale ne puteti scrie pe rubrica de comentarii.Vizionare placuta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: